Beste Koop Stofzuiger – Welke 5 zijn het best getest?

Wat is de beste koop stofzuiger? Hier bespreken we de keuze van o.a. de Consumentenbond. Doe goed onderzoek!  Is jouw keuze wel een goede koop? Wij laten je de beste koop zien!

afbeelding beste koop stofzuiger
de beste koop stofzuiger

Stofzuigers komen in allerlei groottes en maten met allerlei verschillende functionaliteit. Stofzuigers krijgen ook steeds meer functies en er zijn zoveel modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij het werk voor jou gedaan en de beste stofzuigers op een rij gezet.

De stofzuigers die wij behandelen zorgen er voor dat jouw huis weer schoon is, gegarandeerd. Van de geweldige top koop “Dyson Cinetic” ook wel de Big Ball genoemd tot het meer budget model de Miele Compact C1 Young Cleaner. Er is er een voor elk huishouden.

Sledestofzuiger of steelstofzuiger?

Steelstofzuigers

Deze zijn het meest populair omdat ze makkelijk in gebuik zijn en erg effectief. Ook is deze makkelijk op te bergen en goed in het schoonmaken van een stoffen vloer door de zachte borstel die overal kan komen.

Sledestofzuigers (cylinderstofzuiger)

Deze soort is super mobiel en is een goede toevoeging op een grotere stofzuiger. Deze kun je echt overal kwijt en zijn erg licht. Vaak ook nog een stukje goedkoper dan een steelstofzuiger of een ketelstofzuiger. Ideaal om trappen of kleine ruimtes mee schoon te maken.

Zak of zakloos?

henry stofzuiger

Behalve de keus voor steelstofzuiger of een cylinderstofzuiger moet je ook nog kiezen of je er een wilt met zakken. Gelukkig hebben tegenwoordig bijna alle merken beide soorten stofzuigers in hun assortiment. De enige uitzondering is Dyson die alleen zakloze stofzuigers verkoopt. Beide hebben zo hun goede en slechte kanten en beide types hebben goede en slechte modellen.

Zak

Modellen met een zak vangen alle haren, stof en andere viezigheid op in een zak. Deze zak kun je leeg maken of weggooien en vervangen met een andere zak.

Voordelen

  • Makkelijk weg te gooien, je hoeft nooit je zorgen te maken bij het weggooien. Het is een kwestie van in de vuilnisbak gooien en klaar.
  • Hygienisch, alles is opgeslagen in een afgesloten zak zodat er geen stof meer vrij komt dat is erg nuttig voor mensen met een allergie of astma.

Nadelen

  • Duurder, het vervangen van een zak kost natuurlijk geld. Je moet dus nieuwe zakken kopen, dit moet je meewegen in de totale kosten.
  • Minder zuigkracht als de zak voller raakt. Als je de zak vervangt als hij 75% vol is dan heb je hier geen last van maar dat zorgt er wel voor dat je nog meer stofzuigerzakken moet kopen.

Zakloos

Er zijn 2 types bij zakloze stofzuigers. De een werkt met een ‘cycloon’ om de lucht van de stof te scheiden en de ander heeft een filter.

Voordelen

Dyson Cinetic Bigball

  • Goedkoper, je zult nooit nieuwe zakken hoeven te kopen. Misschien dat het iets duurder is om te kopen in het begin maar het betaalt zich later weer terug.
  • Handiger. Doordat het vaak doorzichtig is kun je zien wanneer je hem moet leegmaken. Een stofzuiger met een zak moet je helemaal openmaken.
  • Doorzichtigheid zorgt er ook voor dat je precies ziet wat er opgezogen is. Een ring, een stukje lego of was het een flessendop? Je kan het gelukkig zien.

Nadelen

  • Filter. Als die kapot gaat zit je weer met kosten om deze te vervangen of te laten repareren.
  • Stoffig. Op het moment dat je de stof en rommel gaat weggooien uit de stofzuiger komt alles weer vrij in de lucht. Dit moet je dus op afstand doen van mensen met een allergie. Let op dat je niet per ongeluk de helft leegt op de grond, dan kun je weer opnieuw beginnen.

 

Beste Koop Stofzuiger Consumentenbond

Wat is de beste koop stofzuiger? De consumtenbond kiest de ‘beste koop’ maar geeft ook cijfers. Het hoogste cijfer was gehaald door de Miele Complete C3, klik hier ! Wij hebben de beste hieronder op een rijtje gezet. Zodat jouw huis stofvrij zal zijn!

 

Dyson Cinetic BigBall

Dyson Cinetic Bigball
Modern uiterlijk past bij een schoon en modern interieur!

Voor deze Dyson krachtpatser hoef je nooit een nieuw filter of een nieuwe zak te kopen. Het ultieme model voor een goede schoonmaakbeurt.

Je komt met dit model in alle hoekjes van de kamer en onder al je meubels! Dit alles zonder moeite want de zuigkop gaat feilloos te werk en zuigt zelfs de kleinste stofdeeltjes op.

Stofzuiger voor mensen met astma? Jazeker, dit model is volledig luchtdicht dus er ontsnapt geen enkel stukjes stof. Dus ook een perfect voor mensen met een allergie.

Check Prijs

Henri Eco Stofzuiger

henri stofzuiger
Dit is een bekend gezicht, de vriendelijke mini Henri stofzuiger! Maker: Numatic.

 

Een van de meest eco-vriendelijke. Veel moderne functies zoals een super efficiente motor, automatisch oprollende stekker, het TriFlex Filter Systeem dat zorgt voor een betere filter.

Henri stofzuiger kopen

Wil je de Henri stofzuiger kopen, dan kun je de prijs checken via onderstaande link.  Henri neemt weinig ruimte in dankzij het compacte en lichte formaat. Wij adviseren hem als goede koop. Is het de beste koop voor jou? Check de prijs:

Check Prijs

 

Dyson snoerloos V8

Dyson V8 Cord-fee
Dyson V8 Snoerloos,

Meer dan dubbel de zuigkracht van alle andere draadloze stofzuigers op de markt! Zeer aantrekkelijke prijs en erg efficient. Met een druk op de knop leeg je de ingebouwde afvalbak en dit model komt met een kleine kruimeldief die los te koppelen is. Dyson test al zijn modellen en dit is dus een van de betere!

Dit model werkt 40 minuten en komt ook in de hoekjes en is zeer licht, aanrader dus! Dyson stofzuiger + hondenharen? Geen probleem, alle dierenharen worden opgezogen.

Check Prijs

Miele Complete C3 Black Diamond – EcoLine (7.5/10 Consumentenbond)

Miele Complete C3 Black Diamond
Miele steelstofzuiger, echt een topper de Miele Complete C3 Black

Deze zuiger heeft een turbo knop om de meest hardnekkige plekken schoon te houden van bijvoorbeeld hondenharen. Het oude model was de C2 Tango Ecoline maar deze opvolger is in alle opzichten beter. Dit model kreeg een 7.5 uit een test van de beste koop stofzuiger door de Consumentenbond.

De beste koop stofzuiger voor mensen met een huisdier. De stang ligt goed in de hand zodat je soepel overal bij kunt komen. De Miele stofzuigermond is voor vrijwel elke vloer geschikt.

Dit model heeft een zogenoemd ActiveClean filter waardoor het huis lekker fris blijft ruiken als jij aan het stofzuigen bent. Een echte topper de Miele Complete C3 Black Diamond in de  EcoLine categorie.

Check Prijs

 

VAX (zakloos)

VAX H85
Zakloze stofzuiger van VAX

 

Dankzij de multi-cyclonic technologie zal stof en andere viezigheid uit zowel tapijt of andere vloeren als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door de grote zuigkracht is je huis stofvrij en schoon in zeer korte tijd.

De stofzuiger komt met een aantal gratis toevoegingen die je niet los hoeft te kopen. De handige Turbo-Tool is inbegrepen waarmee je stof  op moeilijk bereikbare plekken zoals onder je bed of ander meubilair makkelijk wegzuigt.

Check de prijs